

Čistá kultura Hlíva ústřičná mycelium na agarovém médiu. Je vhodná pro roubování obilí za účelem získání tzv granulované mycelium nebo pro další klonování na agaru.
Průměr Petriho misky - 90 mm výška - 15 mm Mycelium lze skladovat maximálně 3-6 měsíců při teplotě 1-5°C.
Hlíva ústřičná (Pleurotus Ostreatus) je oblíbená pěstovaná houba, ceněná pro svou chuť a nutriční hodnotu. Je bohatý na vitamíny skupiny B (B1, B2 a B6), dále obsahuje velké množství vitamínu PP, niacinu a minerálních sloučenin draslíku, vápníku, sodíku, hořčíku, železa, fosforu a zinku. Pro mnohé je nezbytným doplňkem polévek, omáček, masových a rybích pokrmů.Hlíva ústřičná vytváří plodnice s klobouky širokými 5-30 cm. Klobouky jsou obvykle upevněny na bočním stonku proměnného průměru a délky. Barva čepice je v mládí tmavě šedá až ocelově modrá, ve stáří bledě šedohnědá. Žábry klobouku jsou obvykle bílé, sbíhají až ke stopce. Dužnina je bílá, pevná a aromatická s výraznou lesní vůní. Hlíva ústřičná roste v charakteristických trsech, obvykle na bočních plochách kmenů topolů, buků a olší. V trsu obsahujícím několik až tucet plodnic jsou houby uspořádány dlaždicovitě a liší se velikostí a zralostí.