Houba je prodávána ve formě naočkovaného zrní umístěných ve speciálním sáčku s mikrofiltrem, který zaručuje sterilitu a vylučuje biologickou kontaminaci.
Ke každé objednávce je přiložena instrukce k pěstování.
1 kg mycelia postačí na naočkování 100-200 kg podloží.
Zakoupené koly s naočkovaným podhobím nutno skladovat do dne použití v chladu (v lednici nebo ve sklepě) max. 3 měsíce. Pečarka polní je rovněž nazývána jako pečarka pravdivá, šlechetná nebo divoká.Vyrůstá v období od května do listopadu na loukách, pastvinách, zahradách nebo příkopech u cest. Jedna se o velmi chutné houby s příjemnou houbovou vůní chutnější nežli Pečarka dvouvytrusová. Klobouk pečarky polní je bílý téměř kulovitý později polokulovitý až plochý. Mladý klobouk má okraj spojený s třnem tenkou blánou zakryvající lupeny.
Pěstování se provádí bez ohledu na metodu na koňském hnoji nebo slámě se slepičím trusem. Muže být pěstovaná v otevřeném terénu nebo uvnitř.
Růst závisí na podmínkách, které můžeme houbě poskytnout. Pěstování ve vytápěných místnostech lze provádět po celý rok.
Neohřívané místnosti a otevřené prostory na zahradě znemožňují růst v období, kdy teploty mohou potlačit růst a ovlivnit tak výnos.
Kultivaci venku lze provádět od poloviny dubna do konce července. Ideální je zastíněné místo pod keři a stromy, podél zdi nebo živého plotu nejlépe od severu.